Støtteløs Næringskultur

...

KULTURLIVETS UTVIKLING

Kultur- og næringsetaten i Oslo holder i dagene før valget workshop for kunstnere og kulturarbeidere i hvordan fremme støtteløs kunst, med internasjonal eminens.

Don´t trust our friends the liberals, advarer nylig kunstkolleger på kontinentet som har opplevd å få skrinlagt sine tidligere velgående bedrifter.

«They are a part of this conservative movement building down the cultural stage of Europe», skriver en regissør fra Nederland, med et større off-teater, på størrelse med BBT til oss, som nylig lukket dørene for godt.

God gracious, what to do. De mener at partier som Venstre er blitt et nær kultur-uvennlig parti, som vil fjerne kunst som ikke er selvgående økonomisk, kunsten til side.

Deres teater ble nedlagt med deres søsterparti i kulturledelsen i den spesifikke byen i Nederland, det kan han ikke glemme.

Men er det overførbart generalisert til norske forhold?

 

Venstre Nærings- og Kulturbyråd

Hele kultur-Oslo samles med utvalgte medlemmer fra ulike organsisasjoner, institusjoner, bedrifter, og kunstnere, på denne konferensen, ledet av kulturetaten.

Et eksempel på en deltaker-bedrift tilstede som fremstilles som foreløpig å gå strykende er den nye stunt-skolen, i regi av John Smith Kabashi fra Moss.

Oppskriften ser ut som at: Undervisning og innbringende bi-aktiviteter kan erstatte selve kunstutøvelsen, dersom de liberale får det som de vil. Eller?

Spørsmålet er om en rød-grønn kultur-og nærings-holdning sentrert på økonomisk inntjening og effektivitet lover kunstnerne bedre forhold?

Spennende.

 

Gjenkjenn kunstens egenverdi

Kunstbevegelsen er av den oppfattelse at kunsten må gjenkjennes der den er og støttes ut fra klare og forutsigbare rammebetingelser.

Profesjonell kunst skal ikke kurateres frem eller ned av bevilgende myndigheter, de skal gjenkjenne den, ikke skape den.

Den er der allerede, og skal gjødsles frem av økonomiske støttetiltak for hver enkelt.

Kunstnerisk etterspørsel er kunstens navigatør.

Når den er tilstede, må prosjektet støttes.

TBC

 

Litteratur:

http://universitas.no/kultur/58559/stunt-dannelse

http://www.moss-avis.no/nyheter/john-smith-kabashi-fra-moss-er-nyutdannet-stuntmann-1.3985640

Picture: Yellow

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: