Vårens kaffe

Et vårlig cafe-strøk

// I dagens Vika ser folk ut som andre steder, som i Geneve, NY, eller ja, selvsagt Shanghai, den internasjonalt nasjonale flair.
Kleskode, bmi, etc., Victoria Terrasse be it, et historisk ladet sted riktignok, med både + og -sider, legendariske Ibsen bodde der, og senere var det desverre også tilholdssted for okkupantene under WWII, for riktig lenge siden har også tivoliet og Verdensteateret hatt tilholdssted i Vika, og så videre, selv i dag har stedet en underlig atmosfære, med et til å være Oslo, et interessant gatebilde, et slik litt anonymt, men effektivt, sted, i rushet.
Internasjonale firma og UD, er selvsagt årsaken til verdensfølelsen, men den er så diskret og anonym, at den nesten ikke dominerer, det må observeres over tid, mer enn de par minutter en kaffe tar, så vises mønstrene av prestisjen i kleskoden, sveisen, dynamikken, veltrentheten, snittet, ganglaget, rytmen, persongalleriet, få om noen hvemsolmhelster svirrer rundt.
Eldre damer på krykker, ser lett up-beat ut, en med fancy gul vintage-cape, og gladtenåringer formelig smiler med renset dress i en pose på armen, jentenes look, på en måte 60 is the new 20, veksler mellom jobb- og småløpende yoga café tilpassede antrekk.
 
Vårlig chic
Finanskrisens 2008 nådde aldri hit, hvor velstanden i stedet jevnt glitcher direkte videre.
Knapt noen i gatemylderet makter å bryte statistikken, Vika-indeksen, vesentlig stødigere trend enn blåskjorteholmen nedenfor.
De slitne ser kult sliten ut.  Forvirret chic?
Det er vår.
 
By Gjesteskribent, i serien Vårens Kaffe. Det tilføyes av ordens hensyn at Vårens café denne gang ikke kan tilkjennegis, da utkikkspunktet fordrer anonymitet. Men selve kjedestedet får terningkast 3.
Saint Laurent 2014
Foto: Saint Laurent 2014 
 
Litteratur: 
http://www.manrepeller.com/2014/03/hedi-slimanes-saint-laurent.html
 

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: