Besnærende utenlands-samarbeid

Vibskov med Operaen i Paris

Når Henrik Vibskov viser sin nye herrekolleksjon i Paris i morgen, er det med 10 av den norske Nasjonalballettens dansere og Alexander Ekman, iført Vibskovs vakre antrekk, fra produksjonen Swan Lake.
Se Kunstbevegelsen (og Scenekunsts) utsendte Monica Emilie Herstad rose Vibskovs antrekk her:
http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/review/?aid=5561
 
Suksess-rikt initiativ
– Vi er utrolig glade for å fortsette samarbeidet med Henrik Vibskov etter suksessen med A Swan Lake, nå på hans arena, kommenterer en engasjert ballettsjef Ingrid Lorentzen. – Med den store oppmerksomheten som blir Moteuken i Paris til del, er det veldig spennende for Nasjonalballetten å innta nettopp en slik scene.
Iført Vibskovs A Swan Lake-kostymer vil ti av kompaniets dansere og Alexander Ekman danse foran et større medieoppbud, i vann, på Place Baudoyer.
 
Internasjonal
Besøket kan anses som en introduksjon til Nasjonalballettens Paris-turné denne høsten, der kompaniet 22.–24. september danser Mesteraften med Jiří Kylián på det historiske Théâtre des Champs Elysées.
Ingrid Lorentzens forfriskende initiativ er i ferd med å sette spor.
 
(Om dansken Henrik Vibskov: han har produsert mer enn 25 kolleksjoner for menn siden han i 2001 utgikk fra Saint Martins i London, senere også for kvinner, og vunnet en rekke priser. Han er professor ved den danske designskolen DSKD, og har undervist og sittet i prestisjetunge juryer ved en rekke institusjoner og skoler, og har utgitt fire bøker. Ved siden av designvirket er han også trommeslager, og har blant annet turnert med den danske elektronikaartisten Trentemøller.)
Swan Lake
(Foto: Nasjonalballetten i Henrik Vibskovs kostymer i A Swan Lake. Foto: Erik Berg)
 
Litteratur:
http://parisfashionweeklive.com/
http://operaen.no/forestillinger/arkiv/ballett/2013-2014/a-swan-lake/
http://wiwibloggs.com/2014/04/20/eurovision-huge-stage/47192/#

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: