Inspirerende lunch-begivenhet

Troldhaugen, Festspillene i Bergen, Edvard Grieg Museum, KODE
Troldsalen
Kontekstuell eminens
En praktfull dag, i solen, nydelige omgivelser og en storslått kunstner-eiendom ønsker en velkommen.
Til fullsatt Troldsal, og nyttig informativ innledning ved Erling Dahl jr.
Sitkovetsky Piano Trio ble dannet i 2007, og består av russiske Alexander Sitkovetsky, tyske Leonard Elschenbroich og kinesiske Wu Qian som møttes allerede som studenter ved anerkjente Yehudi Menuhin School.
Kritikerroste og forfriskende intense som de er, har de turnert over store deler av verden. Ved siden av Festspillene i Bergen har de denne sesong også besøkt bl.a. Londons Wigmore Hall og Concertgebouw, Amsterdam.
 
Album
Sitkovetsky Piano Trio utgir sitt første album nå i 2014, som inneholder arbeid av blant annet Dvořák, som sitrende entusiastisk ble fremført her i dag, rene vitaminkuren av en pågangsrik konsert, som satt i sammenheng også teoretisk får oss til å reflektere.
 
Program 31.5.2014:
Sitkovetsky Piano Trio:
Alexander Sitkovetsky violin
Leonard Elschenbroich cello
Wu Qian piano
Erling Dahl jr. konsert-vert
ANTONÍN DVOŘÁK (1841–1904)
Piano Trio no. 3 in F minor, op. 65
1. Allegro ma non troppo
2. Allegretto grazioso – Meno mosso
3. Poco adagio
4. Finale. Allegro con brio
MAURICE RAVEL (1875–1937)
Piano Trio in A minor
1. Modéré
2. Pantoum. Assez vif
3. Passacaille. Très large
4. Finale. Animé
Foto: Kunstbevegelsen
 
Litteratur:
http://www.fib.no/en/Programme/?TLp=849896
Om Grieg og Troldhaugen:
Troldsalen is adjacent to Nina and Edvard Grieg’s Villa at Troldhaugen, overlooking his composing hut. The hall is considered to have particularly good acoustics for chamber music. It opened in 1985 and was fully renovated in 2012. The opportunity to visit Grieg’s Villa and look around the beautiful grounds after the concert, is an excellent offer. Edvard Grieg (1843–1907), a significant Norwegian composer, conductor, and violinist produced notable works such as Piano Concerto in A minor (1869), and of course the incidental music to Henrik Ibsen’s play Peer Gynt (1876), in particular Morning Mood, as such.

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: