Dans som fredsbevarende metode

Senest aktuell under Oktoberdans i Bergen nylig som dramaturg for en glimrende forestilling av Mette Ingvartsen, og med innlegg på seminaret Framing Dance, i regi av UiB og Oktoberdans, ble hun tidligere i år også presentert på Tate Modern med iscenesettelsen og konferensen Spatial Confessions, bl.a.
Musikkviter og teoretiker Bojana Cvejić konsentrerer seg forskningsmessig fortiden hovedsakelig om sosial koreografi per se, og om kritikken av en liberal individualisme innen samtidskunsten.
Denne uke vil hun også holde foredrag i Oslo, basert på en tidligere utstilling fra 2013, som hun co-kuraterte sammen med Cosmin Costinas, med tittel Dance-Guerre, ved franske Musée de la danse, på det nasjonale Centre Nationale Chorégraphique, i regionen Rennes et Bretagne.
En utstilling som retter søkelyset mot en eventuell underbevisst politisk eller krigs-problematiserende tone, som kan være å spore innen samtids-koreografi via modernismen, og frem til i dag.
Cvejić mottok sin PhD i 2013, med oppgaven Choreographing Problems: Expressive Concepts in European Contemporary Dance, ved forskningssenteret for moderne europeisk filosofi, v/ Kingston University i London.
Foredraget finner sted i BBTs foaje, 28.10 kl.19 og varer 90 minutter.
 
Litteratur:
http://www.newsletters.tkh-generator.net/node/205
http://www.tate.org.uk/whats-on/tate-modern/eventseries/bmw-tate-live-spatial-confessions-on-question-instituting-public

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: