My saga, part I i NYTimes

Går Leiv Eriksson i næringen

Historien om Leiv den hepne, nordmannen som – som første europeer, 500 år før Columbus, oppdaget Nord-Amerika i sin tid (ca. år 1000), rent bortsett fra nyere historie som viser en mulighet for at den irske munken Brendan ankom noe før ham (900), er en histoire som nå gjenfortelles av Knausgaard, som pryder forsiden av NY Sunday Times denne helgen.

Statuen avbildet som her i Trondhjem, er en replica av en tilsvarende statue som står i Seattle, skapt av August Werner. En gave fra The Leif Erikson Society i Seattle til Trondhjem i forbindelse med byens 1000-års jubileum i 1997.

Ifølge Olav Trygvasons saga reiste Leiv Eriksson ut fra Trondheim havn på sin historiske reise til Vinland i år 1000, nedtegnet av Snorre Sturlason i 1230-1240.

700px-Leiv_erikson

Litteratur:

http://www.nb.no/leiveriksson/artikkel.html

http://www.publicartboston.com/content/leif-eriksson

(Foto: Jan Habberstad)

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: