Modne dansere entrer scenen

Alessandra Vogue

Alessandra Ferri som avbildet i britiske Vogue juni 2015

“I’m a pioneer and maybe I can open the door to whole new possibilities for other mature dancers,” 
 -Sitat, Daily Telegraph

 

KOMPLEKS KUNSTSCENE UTFOLDES I LONDON

Voksen kunst

Britiske Margot Fonteyn danset profesjonelt til hun var 60, nylig avlidte Maja Plisetskaja til langt opp i 70-års alderen, Baryshnikov enda som 67. Nå entrer en av Englands nye modne gjeste-ballerinaer, den italienske stjerne-danserinnen med lang karriere fra American Dance Theater i NY Alessandra Ferri scenen Covent Garden, som prima ballerina i en alder av 52. Anledningen er lanseringen av Virginia Woolf-stykket av Wayne McGregor, som nylig hadde premiere.

I en ballettverden preget av over-40 rasisme, fremstår presentasjonen av Ferri som nær unik, kun slått av det frie feltet innen kunstscenen, hvor signifikante utøvere kan virke evig.

Etter at Ferri offisielt la opp karrieren for 6 år siden, har hun hatt stor suksess nettopp i frie prosjekter, men at hun nå som 52 er invitert tilbake til det formal-institusjonelle ballettlivet, som prima ballerina assoluta, er det som gjør at denne historien utmerker seg på verdensbasis.

 

Modent London

På Saddlers Wells i samme metropol danser hennes franske kollega fantastiske Sylvie Guillems sin svanesang om litt, hun har hatt en glitrende karriere like siden jeg så henne første gang i Paris på nittitallet da hun regelrett danset som en gudinne.

Alessandra Ferri som Virginia Woolf, er en nysatsning på og en lansering av en voksen prima ballerina, jeg gleder meg til fortsettelsen, London Royal Ballet fortjener ære for sine holdninger og investeringer i hele, mer komplekse kunstnerkarrierer. Det gir en ekstra glød og valør også til et modent kunstpublikum.

 

“I’m a pioneer and maybe I can open the door to whole new possibilities for other mature dancers,” she said. Ferri retired at 44 but was soon drawn back to dance. She maintains her fitness with Pilates and yoga, in additional to daily ballet classes, and said it was important to move as much as possible.» – Sitat, Daily Telegraph

«My days are disciplined: I get up, have breakfast, go to class, return home, have a massage, a hot bath, and rest without moving until the next day. My body needs to be treated with kid gloves and taken care of; I can’t tire it out and push it over the limit.». -Sitat, Gramilano

Litteratur:

http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11584417/Royal-Ballets-leading-lady-returns-at-52.html

http://www.gramilano.com/2015/03/alessandra-ferris-pain-at-being-rejected-and-joy-at-being-reborn/

http://www.telegraph.co.uk/culture/theatre/dance/11207604/Sylvie-Guillem-retires-from-dance-after-39-years.html

Foto: Alessandra Ferri i Vogue June 2015, fotografert av Linda Brownlee

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: