Sceneweb vs Nasjonal-biblioteket

[Sceneweb har nå rettet sin side, red. anm. 17.8.2015]

Når det kommer til statlig arkivering av scenekunst-materiale, kanskje Nasjonalbibliotekets nye base vil sitere mer etterettelig enn Sceneweb kan vise seg å ha for vane, her er hele 3 feilsitat å spore fra bare en artikkel:

Tekst-kilde med henvisninger til orginale kilder: http://www.herstay.net/content/project10/

Se deretter Scenewebs versjon, samtlige sitat er omkafaltret, hvor både navn og media er stokket om 3 ganger i en artikkel, hvordan er det mulig: http://sceneweb.no/nb/production/1072/Disturbed_id-1999-4-1

Vi får håpe Nasjonalbibliotekets nyopprettede scenekunstportal er mer nøyaktig, slik de har for vane å være.

herStay suksessproduksjon i 1999 står i nasjonale og internasjonale medier omtalt slik:

«The production confirms that Monica Herstad’s performance language contains groundbreaking artistic qualities»

-Grete Indal, now representing The Arts Council, earlier she served as a critics in Klassekampen, 1999

::::::::

«High quality dance performance. Ms.Herstads multiartistic project and it´s convincing strength, confirms itself as a vivid installation, a performancework of rare substance. Ms.Herstad`s organization of all the elements is impressing, it is urban, but also something else, a melancholic, yet a breathing organism. A state of mind, under the concrete, under the skin, deep down in earth, inside the feet, you become aware»

-Inger Margrethe Lunde, now President of The Norwegian Playwrights´ Association, earlier journalist in Dagsavisen, 1999

::::::::

«Now, wherever I go I learn about butoh-influenced dance and theater; in Canada, the United States, Britain, France, Germany, Brazil, and most recently the [international], Butohinspired group of Monica Emilie Herstad. Susannah Akerlund carries on the tradition in Sweden and San Fransisco hosts an annual international butoh festival through d-net»

– ­Professor at New York State University, Sondra Horton Fraleigh, in her book Dancing into Darkness, Pittsburgh University Press, 1999

Det er korrekt!

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: