Kulturråd region-kontor i Bergen og Statens Kunstner-stipend til Stavanger?

Sitat Dagsavisen:

– Bergen er ledende

Bergens kulturbyråd Julie Andersland (V) har allerede sendt brev til kulturministeren om et fremtidig kontor for Kulturrådets næringssatsing i Bergen. Også Andersland reagerer på uttalelsene fra Danielsen i Dagsavisen.

– Byrådet i Bergen mener en desentralisering samlet sett vil styrke fagmiljøene, ikke svekke dem slik Danielsen mener, påpeker Andersland, som er byråd for klima, kultur og næring i Bergen.

– Bergen er Norges ledende kulturby. Kompetansen vi har kan bidra mye mer enn i dag, om vi får en struktur på Kulturrådet som legger til rette for det. Vi har også et godt samarbeid med Stavanger, Trondheim og Kristiansand om en politikk for desentralisering til de store byene utenfor Oslo, mener Andersland.

(…)

 

Stavanger-sekretariat

– Stavanger er klar til å huse et regionkontor, som gjerne bør få flere oppgaver enn utvikling av kulturnæringene, for eksempel sekretariatsoppgaver for Statens kunstnerstipend. Det handler ikke først og fremst om regionalisering, det handler om at vi kan gjøre enkelte oppgaver bedre utenfor Oslo, sier Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø (H).

I Kulturrådets møte onsdag understreker kulturministeren at satsing på et regionkontor for kultur og næring er en god tanke.

::::::::

Kunstbevegelsen påpeker at med hensyn til kultur- og næringsbegrep anvendelsen i Bergen kommune, står det å lese på deres hjemmesider at de med kulturnæring mener aktører innen film, data- og spill-sektoren.

Det er å forvente at det da er disse grupperingene som først og fremst bli berørt av dette, med da et eget lokalkontor? Eventuelt ment som en statlig nasjonal anordning for denne type kompetanse for hele landet, akkurat.

 

Litteratur:

http://www.dagsavisen.no/kultur/reagerer-mot-ny-kulturrad-sjef-1.742279

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: