Kunstbevegelse i Paris

Med estetisk presisjon som møtepunkt

Vogue France

Kunst som modifikator

Vulgaritet hører ikke hjemme innen fransk kunst, her modifiserer kunsten selve livet.

Elegant, sexy, moderne, er tre sider som fint lar seg kombinere innen fransk mote, styrt av blant andre Karl Lagerfeld og franske Vogue.

 

Estetisk rapport

CNN viser i en film med stylisten Derek Blasberg som vedlagt, hvordan estetikk på høyt nivå anvendes som et bevisst og aktivt kulturbyggende element, noe tilgjengelig og annet lukket for folk flest blant innbyggerne og byens besøkende, i en by hvor høyt respektert tradisjon står i samspill med kulturell innflytelse i stadig endring.

 

Paris-estetikk

Parisisk kunst er et eksempel på hvordan estetikk fremdyrkes som et viktig og reelt styrende komponent i en metropol, forøvrig en av Europas vakreste byer.

Kunstbevegelsen som selv har bånd til Paris, mener CNN-filmen her gir ett bilde av deler av situasjonen mellom det som i klassesamfunn ville bli kalt korrelasjonen mellom høy- og lavkultur.

I filmen vises sentrum og ban-lieu uttrykk uten at det ene tilsynelatende reduserer det andre, annet enn at det tilfører byens kulturbærere berikelse i sitt mangfold, hvilket i seg selv er et inkluderende perspektiv.

Det som lett kunne kalles parallelle verdener i et samfunn, søkes her belyst, kunsten består i å kunne frekventere det ene uten å diminuere det andre, lettere sagt en gjort.

 

Kultur på høyt nivå

Det er mange spørsmål som skal løses i et demokratisk Europa i fremtiden, en europeisk kunstscene har en viktig rolle i dette bildet, og kan per se bidra til å øke en vellykket assimilering, ved å erkjenne estetikk som en mer musisk arena for et bestående møtepunkt som også kan tåle noe endring, samtidig som ivaretakelse av europeisk kulturtradisjon vektlegges.

Å holde kunsten på et meget høyt nivå, er et mål man bør strekke seg etter, noe annet er å redusere både fagets diskurs og iboende potensiale som samfunnsbyggende element.

Kunsten må ikke reduseres til sosial kulturutveksling alene, men oppretteholde sitt skapende høye nivå, som den eminente maleren Paris-basert kamerunske Barthélémy Toguo her, er et eksempel på.

Voila.

Drawing well

Foto: Kunstverk som problematiserer assimilering, av Barthélémy Toguo som kandidat for Duchamp Art Prix, 2016

Desillutionment

 

Litteratur:

http://www.barthelemytoguo.com/

http://edition.cnn.com/2016/07/11/fashion/style-tv-uncovering-the-heart-of-paris-style/

Foto øverst: Fra CNNs besøk hos franske Vogue

Samtlige stillfoto: Kunstbevegelsen

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: