Ibsen på Schous Plass

Deichmanske i samarbeid med Nationaltheatret og Ibsenfestivalen 2016

///

5. – 22. september presenterer Deichmanske Bibliotek Grünerløkka med det tilhørende kunstscene-initiativet SCHOUS PLASS, ulike bidrag til Ibsenfestivalen 2016 i samarbeid med Nationaltheatret.

Slik er man både som publikum og bidragsyter med på å bygge opp det nye scenekunst- og performance-initiativet Schous Plass, v/ Deichmanske Bibliotek Grunerløkka.

Her følger Ibsen på biblioteket programmet, utdrag fra pressemelding:

Den performative utstillingen Blindheten: Hvordan forvalter vi arven etter Ibsen? av Liv Kristin Holmberg spilles på biblioteket den 5.og 6. september kl19. Blindheten er et samarbeid med Telemark kunstsenter, og vil finne sted midt blant bøkene i første etasje på biblioteket.

herStay Performance: Compose Yourself – It may happen in beauty, av koreograf Monica Herstad spilles ved teatersalen 10. september og 12. september kl 18, og 14 september kl 19.30. En forestilling med utgangspunkt i flere av Ibsens kvinnelige karakterer simultant, og med utdrag fra ulike herStay forestillinger som Herstad har utviklet i sin forskning på forholdet mellom litteratur og bevegelse internasjonalt.

Merete Morken Andersen foredrag: Henrik Ibsen, Amalie Skram og den umulige kjærligheten. I samarbeid med Oslo Folkeakademi har biblioteket invitert Morken Andersen til å holde et foredrag om Ibsen den 20. september kl19. Hun jobber med en Amalie Skram biografi, og tar i dette foredraget utgangspunkt i Skrams ambivalente forhold til Ibsen.

Ibsen og barndom, et miniforedrag m/ tilhørende paneldiskusjon med utspring i antologien Ibsen og barndom redigert av Torgeir Haugen og Inger Marie Lindboe. I panelet: Siri Haukenes, Hilde Dybvik, Ann- Hege Lorvik Watherhouse, Inger Marie Lindboe og Torgeir Haugen. 22. september kl18

800px-Deichmanske_bibliotek_Schous_plass_Grünerløkka.jpg

Deichmanske Grünerløkka, foto: Kulturetaten

 

Litteratur:

http://www.ibsenfestivalen.no/sideprogram-norsk/

http://herstay.hoopla.no/sales

https://www.deichman.no/arrangement/herstay-performance-compose-yourself-it-may-happen-in-beauty

https://www.deichman.no/arrangement/foredrag-med-merete-morken-andersen-henrik-ibsen-amalie-skram-og-den-umulige

 

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: