Ny retning i norsk kultur-sektor?

Desentraliserer Kulturrådet og øker næringsaktivitet i kultursektoren

(…) «vi tar nødvendige grep når kultursektoren, i likhet med mange andre områder, må omstilles. Derfor foretar vi en kraftig satsning på kulturell og kreativ næring.»

-Kulturministeren, in absentia ved presentasjon av Kulturbudsjettet for 2017  i dag, i en kommentar til Dagbladet

Kulturministeren holder i dag en tale om sport som likestillings-redskap, i Roma, opposisjonen kritiserer henne selvsagt for ikke å være til stede i sitt hjemland under presentasjonen av hennes første budsjett som kulturminister.

Hennes kjepphester er – å lese fra budsjettet, først og fremst sport, næring og kulturarv – det medfører at kunst-segmentet av kulturlivet rister på hodet av kulturministerens budsjett-disposisjoner, som man mener mangler både visjoner, ambisjoner og forståelse, både overfor den enkelte kunstners økonomiske situasjon – og deres produksjonsvilkår.

Det gjenstår  å se hva de 70 MNOK bevilget til kultur og næring vil tilføre kunstlivet.

 

Litteratur:

Klikk for å få tilgang til kud.pdf

http://www.aftenposten.no/okonomi/I-arevis-har-Oljefondet-blitt-storre-og-storre-I-ar-skrumper-det-med-40-milliarder-kroner-606190b.html

http://www.dagbladet.no/kultur/slik-svarer-hun-pa-slakten—at-jo-nesbo-ma-til-sverige-er-en-falliterklaering-for-norge/63947803

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: