Økonomisk grunnlag for kunstnerne!

Skap økonomisk grunnlag, ikke mer byråkrati

«I tilknytning til den offentlige kulturplanlegginga som nå pågår, vil vi åtvare mot ei sterkare byråkratisering av norsk kulturliv. Så lenge dei skapande kunstnarane ikkje har eit økonomisk grunnlag som set dei i stand til å leve av sitt yrke, og det frivillige kulturarbeidet blir halde nede av mangel på økonomiske midlar, kan dei skapande kunstnarane ikkje slutte opp om ein kulturpolitikk som først og fremst synest å ta sikte på å bygge ut eit nytt kulturbyråkrati.»

  • Utdrag fra Marianne Heiers tale nylig, i åpent brev til Oslo Kommune ved markeringen av steinnedleggelse for Munch-bygget

Les hele talen som gjengitt i Morgenbladet, her:

https://morgenbladet.no/ideer/2016/10/apent-brev-til-oslo-kommune

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: