En ny Kultur- og Nærings avdeling erstatter MAF i NAV?

Omdannelsen samfunnet står overfor fordrer ny tankegang også innen NAV,  som opprettelsen av et nytt KULTUR- OG NÆRINGS sekretariat, som kan erstatte MAF, Musiker- og Artistformidlingen.
 

Et langsiktig velferds-perspektiv

Kunstbevegelsen

street music

Et generøst velferdstilbud

Et kunstnerorientert arbeids- og velferdstibud mangler nå i Arbeids- og velferdsetaten.
MAF/ Musiker og Artistformidlingen er nylig nedlagt av Arbeids- og velferdsetaten.
En MAF-løsning er flott for unge nyutdannede, og kontinuerlig prosjektbaserte dansere, skuespillere, musikere, performance- og utsmykningskunstnere.
De fleste kunstnere er ofte personlig næringslivs arbeidende med stadig behov for mange kortvarige oppdrag og arbeidsforhold. Det mangler nå et akseptabelt tilbud om arbeidsformidling for kunsteriske oppdrag fra  Arbeids- og velferdsetaten, for at den norske sosiale velferdskoden skal bestå som intakt.
Mange anerkjente kunstneres karriere beholder denne sammensatte arbeidsformen et helt karriereliv, en spesielt sårbar situasjon preget av evig jobbjakt i et usikkert arbeidsmarked.
 
Flexicurity
Den norske  og nordiske modellen skilter med strålende begreper som flexicurity; kombinasjonen av stor evne til omstilling i næringslivet med stor grad av sosial sikkerhet. Det innebærer at ved utfordringer i  det nordiske arbeidsmarked, er idealet å gi borgerne kontinuerlig mulighet til fortsatt…

Vis opprinnelig innlegg 1 464 ord igjen

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: