En introduksjon

Et vakkert og komplekst kunstnerisk univers

I tillegg til utstrakt kunstnerisk virksomhet, er Monica Emilie Herstad stadig ved siden å finne i akademiske sirkler, hvor hun har bevilget tid til å studere Ibsen på forskningsnivå og og kunstteori.

Hun er mest forbundet med sære, samtidig velrenommert sagnomsuste forestillinger til stor applaus av både kritikere og publikum, verden over.

 

Ny kunst

Det var knyttet ikke mindre spenning til hva hun ville vise denne høsten i Oslo, som hun i følge ulike kritikere og publikums bekjennelser, så til de grader innfridde.

For første gang og med stor lykke inviterte hun inn både nye og tidligere samarbeidspartnere, hvor hun presenterte en fragmentert kavalkade deler av tidligere og nye verk, hvor både det abstrakte og det mer i klartekst narrative ble presentert, i en selvstendig forestilling som her kalt Compose Yourelf – It may happen in beauty.

Ved å la seg avfotografere av Per Heimly, lot hun verket få et skinn av glamour, i presentasjonsformen, som dokumentasjon i sosiale medier, i forbindelse med forestillingens visning både som i samarbeid med Ibsenfestivalen 2016 og i desember, begge visnings-syklusene på Deichmanske bibliotek Grünerløkka, henholdsvis med 5 forestillingsaftener.

Som kritikerne påpeker, verket eller det performative forløp [Borchgrevink, ßcenekunst 10.1.17], bærer preg av både en abstrahering og en tilnærming til teksten som gir et åpnere fortolkningsrom og virker inkluderende, slik får et publikum kompetanse-hevende effekt av å se hennes verk.

 

Gode referanser

Monica Emilie henviser med sitt herStay presist til referanser som gir verket stadig nye menings-dimensjoner.

Som gjennomarbeidete verk er det alltid en glede å observere, men med mer ressurser ville hun kunnet invitere flere inn til lønnet arbeid over lengre tid, slik det nå er jobber alle på nær frivillighetsbasis, da verkets inntekt var dørsalg alene som tilsammen gav kr. 1200, del på 6 gir det ikke mye til hver.

 

Grenser til billedkunst

En situasjon som oppstår ved at Monica Emilie Herstads verk ofte er å anse som åpne for publikum, som ved en billedkunst arena. Når venner og et kjent publikum ankommer, forventer de simpelthen å få fri adgang.

herStay overbeviste med denne forestillingen, som både innfridde kunstnerisk ved å oppsummere tidligere verk, samtidig som å vise en ny retning.

Hennes enestående og prisvinnende måte å forvalte sitt kunstneriske virke på fremstår som plettfri, og med en like sterk estetisk forståelse gir dette henne en både glamorøs og noe unorsk fremtidig plass i kunsthistorien.

 

Sakte dans 

Når nå også det administrative fungerer ved at regnskapsføreren blir litt raskere til å levere regnskapene, så går alt fint. Godt og høre at hun nå har fått en regnskapsfører som er til å stole på.

Snart er vel også finansieringen av prosjektene et faktum, med en ny produsent kan midlene snart forventes å strømme inn, det fortjener hennes vakre og prisbelønnede kunstneriske arbeider. En kunstnerisk utvikling som hennes fordrer tid og fokus.

Vi gleder oss til å se de kommende herStay arbeidene fremover.

::::::::

 

Red.

 

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: