Kultur- og nærings-sekretariat til Trondheim

Kompetanse vs hjemlige trakter

Det nye kultur- og næringssekretariatet (og med dette flytter også det tidligere hovedstads-baserte sekretariatet for Statens Kunstnerstipend samt Fond for lyd og bilde), liggende under Kulturrådet, er gitt til trønderne –  statsråd Linda Hofstad Helleland og Kulturrådsleder Tone Hansens felles ungdomsby Trondheim.

Statsråden på sin side «fremhever de teknologiske og kunstfaglige miljøene rundt Norges Teknisk-Vitenskapelige Universitet i Trondheim som avgjørende for valget, framfor teknologimiljøer i Bergen og Stavanger.

– Jeg har vært svært tydelig i min begrunnelse for å velge Trondheim. Kulturen må bli mer digital. Skal vi få til å eksportere mere norsk kultur til et internasjonalt marked, må vi bli bedre på å utvikle teknologi. NTNU i Trondheim ligger et hestehode foran på teknologi-utdannelse, og NTNU er tungt inne også i kunstfeltene. Denne kombinasjonen gjorde at vi falt ned på Trondheim.»

  • Dagsavisen om Hellelands begrunnelse for å gi det nye kultur- og næringsseretariatet til hjemfylket.

Litteratur:

http://www.dagsavisen.no/kultur/raser-mot-hellelands-hilsen-hjem-1.925494

https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/131655/vil-du-lede-en-nyopprettet-seksjon-for-kreativ-naering-i-kulturraadets-nye-kontor-kreativt-norge-i-trondheim

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: