Kunst-støtten i lys av det post-faktuelle

Kunststøtten som kvalitativ norm?

«Vi har i Norge ingen tradisjon for en alternativ finansiering av kunstproduksjonen enn den som er statlige støttet. Staten har derfor også størst innflytelse på kulturpolitikken. Ønsker ikke Norsk Kulturråd å vite hvordan utvalget bruker sitt «skjønn» når de dobbelt premierer et utvalg privilegerte kunstnere og lar andre profesjonelle gå igjennom hele karrièrer uten offentlig støtte? Bryter utvalget forskriften da de vektlegger andre ting enn kunstnerisk virke?»

– Ingeborg Stana, til Aftenposten i 2012

Hva er endret siden 2012 i forhold til problemstillingen hun frembringer, sett i lys av det post-faktuelle paradigmet?

 

Litteratur:

http://www.aftenposten.no/meninger/Stipend-i-tillegg-til-lonn-159988b.html

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: