Bevegende kunst

21768169_10155488885450225_60734575273419108_n

Meningsfylt kunstverk

Med ulike kunstnerskaps manifest som inspirasjonskilde, gis den drivende dyktige australske skuespillerinnen Cate Blanchett et 13 screens scenario etter idé av Berlin-kunstneren Julian Rosefeldt, sammen utspiller de i hans kunstinstallasjon Manifesto (2015), gjennom hans regi og hennes, utøvelse, ulike fasetter av en hyllest til kunsten.

Det gir mening og oppleves som relevant i vår tid.

Konseptet er stemningsullt og vakkert, og er oppsiktsvekkende igangsettende, med det menes provoserende krevende og lite egnet for overfladiskhet, i en ellers kommersial-globalisert kunst-hverdag.

Dette var en overraskelse av positiv art, og Praha Nasjonalgalleri fortjener ros for å ha kuratert dette verket inn som selve åpningen av høstsesongen, filminnstallasjonen Manifesto vises parallelt i Shanghai og i Buenos Aires.

Verdt å nevne som en særlig spennende referanse- eller for-utstilling, er Albert Einsteins følgebrev til forlaget og orginalutgivelse av forsiden av Relativitetsteorien, en dristig innfallsvinkel til verkforståelsen.

::::::::

Litteratur: 

https://www.theguardian.com/artanddesign/2015/dec/09/julian-rosefeldts-manifesto-review-13-cate-blanchetts-in-search-of-a-meaning

 

 

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: