LITTERATUR // Nyere japansk litteratur

Utgis under Litteraturfestivalen

Korte fortellinger fra Japan 1895–2012, en samling med tekster av 35 av Japans fremste forfattere de siste hundre årene – et tverrsnitt av Japans moderne litteraturhistorie.

Med et forord som skisserer samfunns- og litteraturhistorien som danner bakgrunn for den enkelte fortelling, og hvor hver tekst plasseres i kontekst gjennom korte introduksjoner.

Bokens tekstutvalg presenterer flere av 1900-tallets mest kjente japanske forfattere, som Sōseki Natsume, Jun’ichirō Tanizaki, Takiji Kobayashi, Yukio Mishima, Shūsaku Endō, de to nobelprisvinnerne Yasunari Kawabata og Kenzaburō Ōe, samt ledende forfattere fra de siste tiårene, som Yoko Tawada, Mieko Kawakami, Hiromi Kawakami, Hiromi Itō – og selvsagt Haruki Murakami.

Mens kvinnelige samtids-forfattere som den prisbelønnede Mahoko Yoshimoto (med kunstnernavnet Banana etter banan-blomsten), oppsiktsevekkende nok uteblir med sine markante kunstnerskap og flerfoldige bokutgivelser, se gjerne http://www.yoshimotobanana.com

kløasd

Boken utgis av Yonda! Yonda!.

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: