Yoga på Høyden

«Yoga på Høyden, samt samtidsdans i Bærum og Kristiansand, med videre

::::::::

Velkommen til yoga i Den Norske Kirke, fra september 2021 og ut varen 2022, samt til samtidsdans workshop ved Kilden i Kristiansand 12. – 14. oktober 2021, i Bærum 2021 – 2023, med videre.

Monica Emilie Herstad er utdannet danser og pedagog, hun koreograferer i inn og utland med over 20 års fartstid, og har en mangfoldig karriere innen kunsten, som danser, koreograf, Ibsen-forsker, og innen film og mote internasjonalt. Hun er i tillegg sertifisert yoga-instruktør, og har sett effekten av yoga i en årrekke. Under pandemi-tiden har Monica hittil privatundervist 10 uker med restitusjons- og skade-forebyggende yogakurs for kvinner på Høyden, både «live» og via Zoom/ Facetime. Samtidig studerer hun klima- og miljø vs en sirkulær økonomi, i tillegg til metode-lære innen forskerstudiet, og dansevitenskap. Hun har i 2020 – 2021 dannet seminar-forumet Havesamtaler under tiden, som 18. september vil ha sin 3. gjennomføring, med tema «Ytringsfrihet og Kunsten anno 2021, hvor bærer det hen, hvem har diskursmakten og hvilke implikasjoner forekommer uten at det hindrer en konstruktiv dialog?» Samt danse-serien Distant Moves, en pop-up forestilling, med fokus på den immediære kohorten og urban have-opplevelse som motivator.

Yoga-kurset passer for deg med behov for strekk og styrke-øvelser gjennom ro og pust, med fokus på restitusjon og en helende praksis. I langsomhet og konsentrasjon finner vi roen og troen, på bevegelsen som en måte å forberede seg til livet videre, både under og etter pandemien. Dagens bibelvers vil kontempleres som en del av timen, etterfulgt av meditasjon og stillhet i 5 minutter med rom for en kort samtale om tema. Både erfarne og nye elever ønskes velkommen.

Monica Emilie Herstad underviser kurs ogsaa ved Kilden i Kristiansand, workshop innen dans i oktober 12. – 14.10.2021, samt innen restitusjonsyoga ved Bergen Helhetsklinikk fra 26.8.2021 og videre praksis der. Oppstart kurs for Den Norske Kirke, fra 7. september 2021. I Bærum varer kurset innen samtidsdans og skadeforebyggende yoga frem til 2024, med visning av forestilling der i 2022, via en internasjonal turne, med stykket Cohortian formative narrations in a discursive post pandemic paradigme, om kunstforskningen og selvciscenesettelsen under strenge pandemiske tiltak, som likefullt genererer fremtids-tro, og en form for kreativ optimisme til det beste for verden.

Litteratur: https://www.cultura.no/arkiv/pengevirke/dans-i-samklang
https://vimeo.com/user53422838
https://vimeo.com/herstay
https://herstay.wordpress.com/
http://www.herstay.net/content/about/NEWS/_02/Curriculum-vitae-Monica-Emilie-Herstad-June-2018.pdf

Foto, Monica Emilie Herstad fotografert av Ivan Ohara Brodey, for ELLE, i NY

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: